מתכון טעים במיוחד לסלט חצילים, מהגינה לצלחת.
יש לי בשבילכם מתכון מנצח לסלט חצילים מעולה, שאני מכין מירקות הגינה, וכל בני הבית פשוט מלקקים את האצבעות עם פרוסות לחם עבות (ואצלנו, לחם בלי גלוטן או פריכיות אורז).
קודם כל, ניגש לגינת הירק שלנו, ונקטוף חציל עסיסי ובשל, גמבה אדומה ועגבניות בשלות אדומות. אם יש לנו שום בגינה, אז נוסיף ואם לא, נשתמש בשום שקנינו.
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-250 מעלות טורבו.
2 חצילים - לחתוך לאורך ואח"כ חצאי פרוסות.
לשמן את נייר האפייה להניח את החצילים ולמרוח שמן גם בחלק העליון.
לפרוס גמבה וחצי לחצאי גפרורים, לשים שכבה אחידה של שמן בסיר רחב וגדול ולטגן כמה דקות עד שיתרככו.
להוסיף 4 שיני שום כתושות.
לטגן עוד דקה ולהוסיף את החצילים האפויים ולערבב.
לחתוך 3 עגבניות אדומות ובשלות לחתיכות קטנות, ולשפוך אותן ביחד עם המיץ. אפשר גם להשתמש בקופסת שימורים של עגבניות מרוסקות (בין 1/2 ל-3/4 מתכולת הקופסא).
מתבלים במלח, פלפל שחור, 1/2 כפית כמון, 1 כפית פפריקה וטיפונת כורכום.
לערבב ולסגור עם מכסה 5-10 דק, ומידי פעם לערבב ולטעום.
אפשר להוסיף לקראת הסוף כוסברה קצוצה - בעיקר אם גדלה אצלנו בגינה.
זהו - בתיאבון!
Comments