מתכון טעים במיוחד (עם ובלי גלוטן) לפנקייק המושלם עם אוכמניות ותותים מהגינה הביתית.
אחד הפינוקים האמיתיים הוא פנקייק. עם או ללא גלוטן. ועליו ערימה ענקית של תות שדה ופירות יער (אוכמניות).
את התענוג מסיימים עם רוטב מייפל קנדי איכותי, מציפים את הצלחת ואוכלים בהנאה צרופה.
אצלנו בבית לא מכניסים גלוטן גם בגלל צליאק (הילדים) וגם בגלל הבריאות.
לטובת נמנעי הגלוטן, מסיבות בריאותיות או לא, אני שם פה שני מתכונים שמתאימים לכל אירוע.
מתכון לפנקייק עם גלוטן - אופן ההכנה:
1 כוס קמח.
1 שמנת חמוצה.
1 כף שמן.
3 כפות סוכר.
1 אבקת אפיה.
2 ביצים.
קצת חלב כדי שיגיע למרקם הנכון.
לערבב הכל יחד עם שמגיעים למרקם אחיד, ויוצקים למחבת, משומנת מראש במעט שמן.
מתכון לפנקייק ללא גלוטן - אופן ההכנה:
3/4 כוס קמח רב תכליתי ללא גלוטן.
1/4 כוס קמח שקדים ללא גלוטן.
4 כפות קמח טף - לא חובה להוסיף.
1 שמנת חמוצה.
1 כף שמן.
3 כפות סוכר.
1 אבקת אפיה.
2 ביצים.
1/2 כוס חלב כדי שיגיע למרקם הנכון.
לערבב הכל יחד עם שמגיעים למרקם אחיד, ויוצקים למחבת, משומנת מראש במעט שמן.
במידה והמרקם סמיך מידי, יש להוסיף חלב.
זהו - בתיאבון!
Comments